Познато је да многи не могу ни да замисле почетак дана без кафе. Тај магичан напитак је незаобилазни јутарњи ужитак, нарочито кад се конзумира у пријатном амбијенту са драгим људима. „Омладинске новине“ препоручују кафић „Лофт“, место које је за кратко време постало популарно и свакодневно посећено. Верујемо да је то због тога што Лофт нуди специјалну кафу, specialty coffe,e изузетног квалитета, свежа грчка пецива и цеђене сокове. Овај кафић пријатног и модерног ентеријера налази се на углу Стражиловске улице и Булевара цара Лазара.

Питали смо менаџерку Драгану Ћосо како су дошли до идеје о специјалним кафама по којима се разликују од осталих кафића.

– Идеја је дошла након анализирања тржишта кафе у Новом Саду јер смо приметили да каскамо за светским трендовима. Хтели смо да упознамо новосадску публику са другом врстом кафе која је другачија, здравија и атрактивнија. Једноставно има само позитивне стране. Све кафе које ми нудимо су 100% арабике. Да би кафе имале статус specialty coffee, морају бити праћене од тренутка производње на самој плантажи – прати се начин на који је она убирана и начин на који је даље у производњи третирана, као и колико је пажње послећено њеној припреми за завршног конзумента – објашњава Драгана и додаје како сва та припрема и начин на који се припрема чини њихову кафу специфичном.

Marija Erdelji (4)

Драгана каже како су задовољни досадашњом реакцијом људи, посебно јер је кафић пре четири месеца почео са радом.

– Ми смо у суштини желели да искористимо тај почетни период као пробни, да видимо како ће млађа публика реаговати. Због наше локације негде око 60% сталних клијената у овом тренутку су студенти и њима то највише одговара. Студенти су такође у исто време и најотворенији да пробају нешто ново, а знамо да смо у ценовном рангу који је њима прихватљив и да то није кафа која је ван њиховог буџета – изјавила је Драгана.

Marija Erdelji (2)

Лофт је одлучио да наше читаоце награди са два Лофт капућина и два кроасана са нутелом. Све што треба да урадиш да би учествовао у игри је да лајкујеш нашу Фејсбук страницу, шерујеш ову нашу објаву на Фејсбуку и у коментару испод наше објаве напишеш са ким пијеш кафу. Победнике извлачимо у понедељак у 21 сат. Срећно и видимо се у Лофту!

текст: Кристина Ивковић Ивандекић

фото: Марија Ердељи

Leave a comment