Ближи се Егзит, посетите га и ви!

Егзит је вишеструко награђивани музички фестивал који се одржава једном годишње на Петроварадинској тврђави у Новом Саду. Овај популарни фестивал је настао 2000. године из студентског покрета за мир и демократију у Србији и на целом Балкану. Егзит се труди да створи комбинацију одмора, забаве илити летовања и музике, посебно ако је у питању морско издање Егзит фестивала – See Dance фестивал који се одржава од 2014. године на плажи Јаз у Црној Гори.

Студенткиња Филозофског факултета Милана Квргић каже како никада није ни планирала да иде на овај фестивал, али да се, срећом, карта нашла у њеној руци.

– Одушевила сам се том енергијом. Имала сам осећај да уопште нисам у Новом Саду, већ негде на неком фестивалу у свету јер су људи око мене причали на разним језицима и били слободни да раде било шта што их чини срећним – изјавила је Милана.

6123775_orig

Егзит је на Европским фестивалским наградама у Холандији 2014. године са 620.000 гласова из целог светa проглашен за најбољи европски фестивал. То је само једно од многих признања и престижних награда које је овај фестивал освојио.

Студент Академије уметности Нинослав Јовчов изјавио је како је прошле године разбио све предрасуде о Егзиту.

– Бесконачан избор добре музике, за сваког понешто, сви насмејани и опуштени. Време нас је послужило за све дане – рекао је Јовчов.

Циљ Егзита је да уједини креативни потенцијал целог Балкана и тиме га оснажи у великој, светској конкуренцији и учини га најатрактивнијим регионом за омладински туризам на свету. Готово три милиона људи посетило је овај фестивал јер има аутентичан музички програм, као и сјајну и незаборавну атмосферу, што потврђују многа искуства наших студената са Новосадског универзитета.

9967361_orig

Једна од њих је и студенткиња Природно-математичког факултета Антонија Сударевић која ће, како каже, и ове године посетити Егзит фестивал.

– Први пут сам посетила Егзит прошле године тако што сам волонтирала преко свог факултета. Са фестивала носим само најлепше утиске, од атмосфере, амбијента, преко људи и програма. Једно незаборавно искуство – закључила је Антонија.

9832249_orig

Егзит фестивал се ове године одржава од 7. до 10. јула на Петроварадинској тврђави, а трећи See Dance фестивал од 14. до 16. јула. Овај фестивал је током свог постојања угостио неке од највећих музичких звезда, а ове године наступају: Ellie Goulding, Wiz Khalifa, Bastille, Dimitri Vegas & Like Mike, Stormzy, Lost Frequencies, Solomun, Robin Schulz, Nicky Romero, Ms. Dynamite, Zomboy, Wilkinson, Mind Against, Disciples, Dub Pistols, Kensington, Feder, Sam Feldt, DJ Hype, Andy C, Modestep, Ivy Lab, Sub Zero, Hernan Cattaneo b2b Henry Saiz, James Zabiela, Tommy Four Seven, Antigone, Francois X, Shlømo.

Кристина Ивковић Ивандекић

*Фотографије преузете са: http://exitnovisad.weebly.com/

Leave a comment