Најлепши осмех може измамити свакако фотограф, а на улицама Београда то је нико други до Милана Стајић. Ова тридесетогодишњакиња бави се фотографијом и блогом. По занимању је економисткиња, али будући да воли динамику и изазове, одабрала је да се бави овом врстом уметности. На њеним фотографијама могу се запазити најновији трендови, различити модни стилови и пре свега начин на који она доживљава моду. На свом блогу дели интересовања и размишљања са другим заљубљеницима у моду.

Шта је оно што те привукло при одабиру овог посла?

Мој деда је био фотограф, тако да сам од малих ногу заљубљена у фотографију, али сам тек одскоро завршила обуку и наставила даље да се усавршавам. Идеално је било спојити моду са фотографисањем. Блог је засад само део плана онога што ми је крајњи циљ.

Како си дошла на идеју да покренеш свој блог?

Ранијих година сам с времена на време слала мејлове модним часописима, полазила сам са идејом да бих волела да се представим и тражила прилику где бих понудила своје предлоге, сугестије и виђење моде код нас уопште. Заиста има много успешних образованих жена са стилом које би можда и поделиле приче за рубрике о моди, али о томе се не пише довољно. Фотографија ме је одвела на ову идеју, баш као и предлог мог пријатеља Душана Вуловића који ме је „натерао” и охрабрио да покушам са нечим што овде нико не ради. Фотографисати стилове непознатих људи на улици је равно лудости, али мени је то изазов из дана у дан.

13330367_10206680714152904_356794869_n

Где проналазиш инспирацију за фотографисање?

Одувек сам имала „деформацију” невероватног запажања људи. Имам ту срећу да људи које изаберем за фотографисање, поред тога што ми се њихов стил учини занимљивим, буду пре свега добри људи који ме мотивишу за даље.

Које су позитивне стране вођења блога?

Кроз фотографије приказујем различите стилове, као и људе, а кроз текстове желим да пренесем модне занимљивости и да теме које ме интересују поделим са другима, као и животне приче непознатих људи, тачније жена, које сматрам да треба да служе као пример другима. Најпозитивнија страна вођења блога, за мене је кад ми неко кога сам фотографисала пошаље поруку да сам му улепшала дан.

           

Јелена Драпић

Leave a comment