Међународни фестивал игара од 8. до 10. јуна на Спенсу

Међународни фестивал игара (International Gaming Festival – IGF) одржаће се од 8. до 10. јула у Великој дворани новосадског Спенса.

Турнири ће се играти у десет најактуелнијих игара у свету: League of Legends, Counter Strike: GO, Hearthstone, Dota 2; играма на конзоли: PS4 Mortal Kombat X, FIFA 2016, PES 2016; турнир у карташкој игри Magic the Gathering и два турнира у друштвеним играма X-wing и Setlers of Catan.

Jедан од организатора турнира Дарко Обрадовић рекао је да је ово одлична прилика да посетиоци виде како изгледа један дан у животу гејмера, одиграју неку од 200 игара и освоје вредне награде.

igf 2

– У такмичарском делу учествоваће гејмери из Србије и региона, а за све оне који желе да искусе један гејмерски дан, да одиграју неке од понуђених игрица, или посете музеј видео-игара и чују занимљива предавања стручњака из ових области, ту је фестивалски део IGF-а, односно мини-град – каже Обрадовић.

Посетиоце очекују и едукативно-забавна предавања, документарни и анимирани филмови, најновије понуде произвођача игрица, али и ретро видео-игрице.

Карте можете купити по промотивним ценама у свим објектима Gigs Tix-a, као и на благајни Спенса. Више o Фестивалу на сајту IGF.

 

Leave a comment