Обоји дан!

Будите се. Напољу тмурно, пада киша, али ваш осећај каже да ће ово бити један добар дан. Док се протежете у топлини кревета, размишљате о предстојећим обавезама. Чекају вас сати предавања на факултету. Небо је сиво, али унесите боје у свој дан! Замислите палету бојица испред вас. Које боје вас чине срећним?

Дан је ту да бисмо га искористили најбоље што умемо и да бисмо у њему уживали. Постоји много начина да своје време учините пријатним и занимљивим, а ми ћемо вам дати 5 предлога, довољних за почетак.

  1. Незаобилазан састојак сваког успешног дана једног студента је, наравно, кафа. Добро, и успешне ноћи, јер се ближи испитни рок. Зато, припрема, позор и трк до шпорета, неће се кафа сама скувати. Још ако имате са ким да је попијете, дан одмах постаје бољи. Чему уосталом служе цимери?
  2. Након прве јутарње, на реду су факултетске обавезе. Пешачење по киши не звучи идеално, али уме да буде и те како пријатно! Позовите некога од друштва и кишобран у руке. Предавања увек брже прођу када су ту најдраже колеге. Будите окружени људима који вам пријају – то је неизоставна ставка на списку за добар дан.
  3. Oboji-danПозитивне мисли! Оптимизам је кључ успеха. Да бисмо нешто остварили, потребно је да јасно замислимо свој циљ, а затим да верујемо да је он достижан. Када почнемо да мислимо позитивно, почеће да нам се дешавају и позитивне ствари.
  4. Учините нешто лепо! Избор је пред вама. Уколико идете градским превозом, уступите место старијој особи. Осмехните се пролазнику. Поклоните девојци цвет. Мали знак пажње много значи. За срећу су потребне ситнице, оне су као топинг на сладоледу вашег живота. Или као вишњица на врху мафина, уколико не волите сладолед или не волите топинг. Како год, учините нешто за људе из своје околине. Поправите неком дан, можда тај неко поправи ваш.
  5. Предавања су готова, уморни сте, то значи да је време за кревет, чај и добру књигу пред спавање. Ушушкајте се и упустите у авантуру. Уколико нисте љубитељ читања, у ове сврхе послужиће и квалитетан филм или омиљена музика. Опуштање пред спавање је увек добродошло.

Вероватно сте приметили да је негде око поднева киша престала да пада. Можда је неки ваш гест томе допринео или пак један од ових корака! Не заборавите – живот је леп, када одаберемо да верујемо у то.

текст: Ђурђија Лукић

фото: Марија Ердељи

Leave a comment