Уколико имате између 18 и 25 година, живите у Београду и добро познајете енглески језик, можете се пријавити и постати волонтер односно волонтерка Међународне студентске недеље која ће бити одржана од 17. до 24. јула у Београду. Пријаве су отворене до 8. маја, а пријавни формулар можете пронаћи на сајту www.iswib.org.

Волонтерски сектори на фестивалу су: group guide волонтери/ке, info&host волонтери/ке, сектор логистика и media волонтери/ке – видео и фото. Уколико се пријављујете за media волонтере/ке, неопходно је да имате своју опрему и искуство рада у Photoshop-у или неком сличном програму као и искуство у монтирању. Пожељно је да проследите линк до портфолиа или своје пређашње радове. Осим тога што ће имати одговорност за бројне активности, волонтери ће имати прилику да упознају стране студенте и са њима учествују у бројним едукативним и забавним активностима у оквиру фестивала. С обзиром на то да је читав пројекат међународног карактера, званични језик биће енглески.

Међународна студентска недеља у Београду је највећи студентски фестивал у југоисточној Европи, који ће под овогодишњим мотом „Генерације славе иновације“ окупити студенте из 50 земаља света. Они ће током седам дана, кроз различите едукативне и забавне садржаје, моћи међусобно да се упознају, размењују идеје и раде на решавању различитих проблема. Организатор овог фестивала је удружење Светски омладински талас. Додатне информације о волонтирању, пријављивању и самом фестивалу можете добити на званичном сајту www.iswib.org, као и на фејсбук страницама www.facebook.com/worldyouthwave или www.facebook.com/iswib.

 

Јована Адамовић

Leave a comment