Како посматрати живот кроз ружичасте наочаре?

Да ли је за вас чаша до пола пуна или до пола празна? Добро размислите јер управо начин на који посматрате ту чашу представља начин на који посматрате и сам живот. Неће вам он увек напунити чашу али будите паметни и храбри и учините то сами. Нисмо сви рођени са ружичастим наочарама кроз које посматрамо свакодневне ситуације, али уколико се мало потрудите можете научити себе да вам поглед постане ружичаст.

Зашто је важно носити такве наочаре? Зато што вам позитивне мисли и погледи на свет могу донети безброј позитивних резултата. Тако ће све оно што сте наумили да се развија баш онако како сте замислили. Потрудите се да ваше виђење стварности увек посматрате из позитивне перспективе и да на тај начин призовете добра решења. Велики број научних истраживања потврђује чињеницу да ће већу шансу за успех увек имати особе које верују у себе и које имају оптимистичан став. Доказано је и да оптимизам утиче на квалитет живота. Зато тражите срећу у малим стварима, развијајте врлине које већ поседујете и у људима увек тражите оно најбоље. Верујте у себе, мислите позитивно, ширите такву енергију на људе око себе и свака ситуација у којој се будете нашли биће нови успех за вас. Једноставно преузмите контролу над својим животом.

Будите одлучни и крените још данас. Како то можете учинити? Први начин је вежбање које доводи до лучења ендорфина, хормона среће. Уколико нисте велики љубитељ енергичних и јаких тренинга у теретани, пробајте јогу. На интернету можете пронаћи много занимљивих тренинга јоге за почетнике који ће вам сигурно пријати. Следеће што можете да учините јесте медитација. Издвојте бар петнаестак минута сваког дана и посветите се медитирању и проналажењу унутрашњег мира. Не заборавите на музику. Она опушта, смирује, утиче позитивно на наш организам. Важно је и да се храните здраво, да се наспавате, шетате и да се што дуже и што више смејете. Имајте на уму да је битно и да људе око себе заразите оптимизмом, тако ћете и сами бити срећнији.

Текст: Јована Адамовић

Фото: Марија Ердељи

Leave a comment