Волиш Земљу кенгура? Студирај у њој!

Занима те како је могуће живети и студирати на крају света, у Аустралији? Иако делује нестварно на први поглед, Аустралија пружа бројне могућности нашим студентима да наставе своје образовање, а у исто време и да раде.  Свако ко заврши најмање средње образовање у Србији има право да студира у Аустралији. Остали чланови породице могу добити право боравка и рада на основу члана породице који тамо студира.

Погодности студената који се одлуче баш за Аустралију су бројне. Студентска виза даје могућност породичног одласка. Аустралијска осигуравајућа друштва – BUPA и Medibank Private обезбеђују студентима здравствено осигурање у току студирања. Током студија интернационални студенти у Аустралији имају право да легално раде пола радног времена (20 сати недељно) и пуно радно време (у току распуста и за време празника). Студенти који су уписани на студијске програме Higher Degree by Research (HDR) – мастер или докторат, немају ограничење по питању радних сати.

Након завршетка студија у Аустралији, студент добија радну визу (Post Study Work Visa). На овај начин студенти добијају прилику да нађу посао у струци и продуже боравак. Продужен боравак зависи од завршеног програма и дипломе. Након дипломских или постдипломских студија добија се радна виза на две године. Када се заврше постдипломске студије (мастер-истраживачи), добија се радна виза на три године. Радна виза на четири године се остварује након докторских студија.

За све љубитеље ове далеке земље, на располагању су универзитети из најпознатијих аустралијских градова (Сиднеј, Мелбурн, Канбера, Перт…). Области студирања су бројне: архитектура, уметност, рачуноводство, бизнис и трговина, биотехнологија, мода и музика, медицина, туризам…

За више информација посетите сајт www.bridgeblueglobal.com као и страницу Studirajte i živite u Australiji (Study & Live In Australia / Migration). Bridge Blue има своје седиште у Србији и за све заинтересоване пружа све неопходне информације и помоћ при одласку у Аустралију.
Можете да посетите и сајтове неких од аустралијских факултета, као што су: www.griffith.edu.au/internacional , www.latrobe.edu.au/courses, www.tafeqld.edu.au/international, www.college.ilsc.com.
Николина Комазец

 

Leave a comment