Улазнице за Похвалу лудости и Осећај браде

Завршавамо март са двема изузетним представама:

1×2 улазнице за Похвалу лудости Еразма Ротердамског

среда, 30. март у 19 ч

Новосадско позориште – Újvidéki Színház

2×2 улазнице за Осећај браде Ксеније Драгунске

понедељак, 28. март у 20 ч

Позориште промена

Више детаља о томе како да освојите улазнице пронађите на нашој Фејсбук страници.

 

Pohvala ludosti

 

Премијера представе Похвала Лудости у режији Зорана Радуловића заказана је за среду, 30. март у Новосадском позоришту са почетком у 19 ч. Богињу лудости игра Жељка Јелић, стручни консултант је Тибор Вајда, а урађена је у продукцији Завода за културу Војводине.

„Похвала лудости“ је дело Еразма Ротердамског које му је донело највећа признања. У њему Еразмо критикује све друштвене слојеве, од простог света до власти и цркве. У време када се читав свет претворио у лудницу и када су страдале праве људске вредности, он пушта Богињу лудости да говори уместо њега и износи истине које ниједан његов савременик није смео.

Карте по цени од 400 динара могу се купити на дан представе на благајни Новосадског позоришта од 17 до 19 ч. Представа се игра на српском језику.

Osecaj brade

Осећај браде руске списатељице Ксеније Драгунске је мастерска представа студента Димитрија Аранђеловића у класи проф. Јасне Ђуричић. Ансамбл Позоришта промена чине: Димитрије Аранђеловић, Стефан Исаковић, Милан Колак, Јована Беловић, Алиса Лацко, Никола Живановић, Душан Вукашиновић, Милош Лазић, Сунчица Милановић, Миа Симоновић, Федор Ђоровић, Иван Нинчић, Давид Алић, Соња Исаиловић, Младен Вуковић, Михаило Хераковић, Никола Маринков, Угљеша Цолић. За режију се побринула екипа представе, а карте за најсмелији подухват у српском позоришту, како неки називају ову изведбу, могу се купити пред почетак представе у Мултимедијалном центру Академије уметности, по цени од 200 динара.

Leave a comment