Студентска организација Истек – локални комитет Београд ће 13. априла на Електротехничком факултету организовати Оpen Day – Европски сајам образовања и запошљавања на којем ће се окупити студенти електротехнике и рачунарства из целе Европе и представници водећих компанија и универзитета из ових области.

„Open Day” је пројекат који се сваке године одржава у склопу највеће међународне конференције Удружења студената електротехнике Европе – Истек. Сви студенти који траже посао или прилику за стручну праксу, или пак желе да наставе студије у иностранству, позвани су да 13. априла посете Зграду техничких факултета. Представници универзитета и компанија ће у склопу презентација и разговора са посетиоцима представити могућности које нуде студентима.

Бојана Михајловић, главна организаторка овог пројекта, позива све студенте да искористе ову прилику како би остварили боље контакте са будућим колегама и послодавцима и добили више информација о свему што их интересује.

„Поред успешних компанија из ових области, своје програме ће представити и велики број европских универзитета, те ће наши студенти бити у прилици да се упознају са могућностима које они пружају на једном месту и да упореде услове студирања”, каже Бојана.

Сајам ће имати и едукативни аспект. StartIt центар одржаће стручне радионице и тренинге који би могли да помогну студентима завршних година у потрази за послом.

О раду Истека и о самој важности оваквих догађаја говори и бивши декан Електротехничког факултета у Београду, проф. др Бранко Ковачевић: „Студенти Електротехничког факултета преко студентске организације Истек укључени су у европске токове образовања. Желимо да страни студенти посећују нашу земљу и да се касније са задовољством враћају и развијају сарадњу са нашим будућим инжењерима, а у светлу европских интеграција, унапређују и академско образовање и поспешују нашу привреду. Истек је направио значајне резултате када је студенте из Европе и региона довео у Београд и успоставио личне и професионалне контакте. Наш Универзитет је захваљујући томе постао још значајнији и присутнији у међународној заједници”.

Више информација, као и учеснике, можете пронаћи овде: http://www.eestec.co

 

Leave a comment