Још 1979. у Новом Саду основан је театар „Промена“ који је током година престајао и почињао са радом. Сада, после дужег времена, „Позориште промена“ опет ради и то врло успешно! Студенти Душан Вукашиновић и Стефан Исаковић су овај пут главни покретачи промена. Чланови овог позоришта су студенти Академије драмских уметности у Новом Саду, који на овај начин стичу искуство и играју пред публиком која ужива у одличним представама.

– То је одлична прилика и за нас и за публику. Ми наступамо, показујемо шта знамо, учимо, напредујемо и усавршавамо се, а притом радимо оно што волимо и оно због чега смо и уписали Aкадемију. Позивам све људе да дођу и виде нешто ново, другачије, осете нову енергију и упознају младе и талентоване глумце – рекао је студент Aкадемије и члан „Позоришта промена“, Марко Васиљевић.

Pozoriste promena 1

На позорницу стају само студенти глуме, док су у сам рад и организацију Позоришта укључени и студенти са других одсека на Академији.

Улазнице коштају 200 динара, а представе се играју на Академији уметности у улици Ђуре Јакшића број 7 сваког понедељка и петка. Једна среда у сваком месецу резервисана је за јавно читање радова студената драматургије. Детаљније информације и репертоар можете пронаћи на сајту pozoristepromena.com, путем мејла teatarpromena@gmail.com или на Фејсбук страници.

Идите, погледајте, уживајте, осетите промене и будите и сами део промена које су потребне овом свету и овој држави. Откријте неке нове светове и чујте животне приче јунака који ће вам помоћи да и ви у себи спознате промену.

 

Данијела Шиловановић

Фотографије преузете са: pozoristepromena.com

Leave a comment