Нигде се не може даровати толико љубави, колико је то могуће пружити кроз позив лекара. Млада Оливера Иванов изабрала је ово занимање у жељи да помогне свима онима којима је здравствена помоћ неопходна. Да није погрешила при одабиру позива, говоре њени успеси. Са тридесет година, постала је најмлађи доктор наука у историји Медицинског факултета у Новом Саду. Рођена Новосађанка завршила је Гимназију „Исидора Секулић“, природно-математички смер. Интересовала ју је и уметност, па је завршила oсновну музичку школу, а до уписа на факултет тренирала је џез балет. Основне студије Медицинског факултета окончала је са просечном оценом 9,27 док је њен мастерски рад награђен десетком. Тема докторске дисертације др Оливере Иванов била је „Вредности ПЕТ-ЦТ у иницијалном одређивању стадијума дебелог црева“ чиме је донесен потпуно нови приступ излечењу.

Према Оливериним речима, одувек је знала да ће медицина бити њен позив за цео живот.

Природне науке су одувек биле мој избор, а медицина је по мом мишљењу идеалан спој биологије, хемије, физике и математике у смислу коришћења технологије. Највећу подршку при стручном усавршавању су ми пружали ближа околина – породица и пријатељи. Ко воли да буде у тиму који побеђује, увек реагује позитивно и доживљава мој успех као и сопствени. Јер сваки посао је тимски рад – рекла је Оливера.

PicsArt_1443984904096

Рецепт за овај велики успех пожелела је поделити са нашим читаоцима.

Упорност. Заиста, ако поставите себи циљ и сваки дан радите на његовом остварењу, сигурно ћете кад-тад постићи успех. Такође, битна ставка је и самопоуздање. Видела сам да могу да учим и да ми иде од руке, а самим тим расло је и моје самопоуздање – истакла је Оливера.

Ова успешна жена, мајка и докторица стрпљиво гради своје планове за будућност. Планира да положи специјалистички испит следеће године и да се уже усмери на туморе који је највише интересују – гинеколошки и гастроинтестинални тракт. Као своје најлепше досадашње искуство истиче оздрављење својих пацијената од малигних болести.

 

                                                                                                             Јелена Драпић

Leave a comment