Хладне дане најлепше је провести ушушкан у топлини дома са топлим напитком и добром књигом. Овог пута за вас смо припремили избор најбољих књига по мишљењу наших читалаца. Надамо се да ћете пронаћи нешто за себе.

Читаоцима препоручујем књигу Оскара Вајлда „Слика Доријана Грејаˮ. Савршено дело, препуно описа, заплета, авантуре и мистерије. Препоручила бих је свима онима, који генерално воле уметност, који више волек њигу него филм. Ова књига показује не само колико је уметност битна, већ и живот. Открива тајне људске душе, али и поручује да на крају не можеш побећи од онога што ти је суђено, на овај или онај начин. – Јелена Божић 21, Филозофски факултет.

Препоручујем књигу Ден Брауна „Дигитална тврђаваˮ. После дуго времена наишла сам на јако занимљив садржај, испреплетан криптографијом и другим занимљивим мотивима. Оно што сам научила на факултету помињало се у књизи и свидело ми се што је садржај тачан. – Јелена Лукић 20, Електронски факултет.

„Сенка ветра ˮ Карлоса Руиса Сафона књига је о књизи, о љубави према читању и стварању и необузданој инспирацији да се пише и преточи сва фикција колико год мрачна или позитивна била у стварност која постаје огледало замишљеног и испричаног. Или сенка једног света који постоји дубоко у свима нама. – Милош Врањеш 22, Природно-математички факултет.

фото: Марија Ердељи
фото: Марија Ердељи

Моја препорука је књига „Иди постави стражараˮ, књижевнице Харпер Ли, која је позната по књизи ,,Убити птицу ругалицу” због које је добила Пулицерову награду. Ова књига је наставак чувеног класика и сматрам да је вреди прочитати. – Ненад Пејак 20, Филозофски факултет.

Читаоцима препоручујем књигу „Док нисам срела тебе ˮ ауторке Џоџо Мојес. Диван роман испреплетан снажним емоцијама. Овај роман ће вас расужити, насмејати али и невести на размишљање. Све у свему ово је књига која ће вас сигурно дотаћи и неће оставтити равнодушним. – Милена Маравић 21, Висока пословна школа.

Читаоцима бих препоручила књигу „Калуђер који је продао свој ферариˮ Робина Шарме, једног од најбољих мотивационих говорника. У овој књизи пронаћи ћете мотивацију и инспирацију и уживати у дивној исповести главног јунака која ће вас натерати да се увек изнова враћaте овој књизи и бележите мудрости из ње. – Јована Ћеранић 21, Правни факултет.

Моја препорука читаоцима је књига„О мишевима и људимаˮ Џона Стајнбека. Допада ми се начин на који Стајнбек приказује живот за време Велике депресије, људе који имају једноставан сан и тренутак у ком се њихови животи потпуно мењају. Ова књига ће вас потпуно обузети и преплавити емоцијама. Давно нисам прочитала тању, а испуњенију књигу. Сви би требало да је прочитају зато што је класик, не одузима пуно времена, а оставља дубок траг на човека. – Сања Матић 22, Филозофски факултет.

 

Даница Сворцан

Leave a comment