Некадашњи капитен и најбољи фудбалер Војводине, своју каријеру гради у једном од најлепших европских градова – Франкфурту на  Мајни. Овај талентовани двадесетогодишњак може се похвалити великим успехом: са селекцијом Србије до 20 година, популарним Орлићима освојио је титулу шампиона света. За две сезоне у првом тиму Војводине постигао је 12 голова на 50 утакмица у Суперлиги Србије и тиме стекао поверење и захвалност љубитеља српског фудбала. Сан да постане део Бундеслиге му се остварио, па је Гаћиновић велико појачање  немачког  Ajntrahta.

Како је дошло до потписивања уговора за немачки Ajntraht?

Имао сам велику жељу да пређем у јачу лигу, у којој бих могао више да напредујем. Са клубом сам потписао четворогодишњи уговог и са поносом носим дрес са бројем 11.Слободан Медојевић ме је доста информисао о томе како функционише сам клуб. Мислим да сам донео исправну одлуку избором овог клуба.

Која досадашња победа ти највише значи и због чега?

Уз победу у финалу Светског првенства против Бразила, издвојио бих још победу против Португала у полу финалу ЕП у Литванији. Посебно ми је драга због гола који сам постигао у регуларном делу, као и у пенал серији. Хвала Богу,било је доста успеха, а надам се да ће их бити још.

Mijat Gacinovic 3

Како је дошло до тога да баш фудбал буде твој избор, а не неки други спорт?

Фудбал сам почео да играм са пет година, једноставно ме је то највише интересовало. Прве фудбалске потезе одиграо сам у Фудбалском клубу „Леотар“ из Требиња, где сам завршио основну школу и први разред Средње економске школе а потом сам се вратио у Нови Сад – где сам и рођен.

Какви су твоји планови за будућност? Постоји ли тим за који би волео да заиграш у скорије време?

Примарни циљ ми је да се усталим у Ajntrahtu,жеља ми је да останем овде неко време. Што се тиче других клубова, волео бих да једног дана заиграм за Арсенал  и тако испуним свој дугогодишњи сан.

Како би оценио фудбалску сцену у Србији данас?

У Србији увек постоји велики број младих и талентованих играча, који нестрпљиво чекају своју шансу за успех. Мислим да би требало радити на томе да побољшамо терене за тренинге и утакмице.

Mijat Gacinovic

Као неко ко је постигао доста резултата са само двадесет година, шта би поручио младима који маштају о фудбалској слави?

У сваком случају, поручио бих им да се баве било којим спортом, то не мора бити фудбал. Кроз спорт стичете прилику да упознате многе људе, а и бављење спортом вас удаљава од  негативних ствари.

Ми ћемо наставити да са поносом бележимо успехе наших Орлића, а Мијату желимо пуно успеха у наставку фудбалске каријере.

 

Јелена Драпић

Leave a comment