Представа „Чорба од канаринцаˮ је прича о љубави која се, како каже главни јунак Меда, дешава баш у оваквом животу и у оваквом времену. Млади глумац Стефан Југовић који овај лик игра, каже да најбољи доказ за то јесу позитивне реакције публике која је у брачном животу Јеце и Меде препознала свој пример.
Након одигране премијере, млади глумци, студенти Филозофског факултета Маја Баић и Стефан Југовић, још два пута успешно су напунили салу и уз бројне комплименте публике озбиљније закорачили у свет глуме.

После завршене средње школе Маја и Стефан нису одустали од школског позоришта Гимназије „Лаза Костић“ које је од драмске секције прерасло у нови културни простор који пружа могућност играња свих позоришних представа.
Маја Баић je студенткиња новинарства, а Стефан Југовић српске филологије у контакту са мађарском.

Да је време најмањи проблем када умете да се организујете, и да је дан довољно дуг да човек обави све што науми, рекла нам је Маја додавши да неизмерна љубав према позоришту чини да умор ни најмање не буде присутан.
Питали смо их и шта је најбитније за тимски рад на сцени с обзиром да и ван проба доста времена проводе заједно.

Већи део тог времена и причамо о Меди и Јеци. Сматрам да је за тимски рад уопште битна искреност, разумевање и поверење у оног другог – каже Стефан. Маја такође истиче како је пре свега неопходно међусобно поштовање.

То подразумева стрпљење и оно најважније – да слушамо једни друге, да прихватамо похвале, грешке и сугестије – наводи Маја.

Кажу и да су задовољни реакцијама публике јер им оне дају подстрек и потврду да је то што раде добро.

Када сам у прилици да чујем неки коментар, радо прихватам евентуалне сугестије за које сматрам да су на месту –  каже Стефан.

Млади глумци са нама су поделили и своје даље намере и снове.

С обзиром да планирам да упишем Академију драмских уметности наредне године, отворен сам и расположен за све улоге. Једноставно, волим глуму! – рекао нам је Стефан.

Не волим претерано да планирам. Једноставно пустим време да ми поклони нешто у чему видим свој допринос. У сваком случају нећу одустати од позоришта и глуме уопште – каже Маја.

Представу „Чорба од канарица“  и у наредном периоду моћи ћете да погледате у позоришту новосадске Гимназије „Лаза Костић“ али и у Кули и Лозници. Ми ћемо свакако наставити да пратимо њихов рад и пишемо о њима. До тада им желимо да им ова представа послужи као одскочна даска за велике улоге о којима сањају.

 

Даница Сворцан

Leave a comment