Пројекат који је изазвао позитивне реакције како у Србији, тако и у целом региону се може видети на 14 локација у Новом Саду. То су билборди на којима су представљени најбољи ученици основних и средњих школа са територије Новог Сада, који су остварили најзначајније успехе на републичким и међународним такмичењима у науци и уметности.

Припреме за такмичење трају дуго, били смо вредни преко распуста и викендима, што значи да смо имали и нека одрицања. Мени ништа од тога није падало тешко јер сам радила оно што волим, а када вас нешто испуњава, онда на то не може да се гледа као на обавезу или нешто оптерећујуће – закључила је Маја, наглашавајући како су је досадашњи успеси и дипломе подстакле да настави и даље тиме да се бави.

Група људи окупљених око Удружења за промоцију друштвене одговорности покушала је да, уз несебичну помоћ многих, понуди Новосађанима једну другачију слику правих узора. Овим пројектом се упућује и захвала тим младим људима на успеху који су остварили јер на такмичењима нису представљали само себе, него и своју школу и свој град. Маја наводи како је невероватан осећај видети себе на билборду и да је лепо знати да су људи упознати са твојим успесима.

Maja Stepanov 3 (1)

Сматрам да је пројекат Учим+Знам=Вредим добар начин за промовисање правих друштвених вредности. Надам се да ће мотивисати ученике да буду још бољи у ономе што раде, као и да ће скренути пажњу одраслих на оно што заиста треба да се цени и истиче у данашњем друштву – изјавила је Маја и рекла како пројекат буди веру у то да ништа што радимо није безначајно и да постоји неко ко ће то приметити.

Овај пројекат, који има за циљ промоцију најуспешнијих новосадских основношколаца и средњошколаца на билбордима, има подршку Града Новог Сада и Покрајинског секретаријата за науку и технолошки развој.

Кристина Ивковић Ивандекић

Leave a comment