Талентовани репер Игор Хорњак Пишта има само 23 године, а већ је издао свој први албум под називом Опен Мајнд. Како се реп музиком бави од средње школе успех овог Новосађанина не чуди.

На албуму се налази девет песама, осим на српском, овај репер који студира на Новосадском универзитету, снима песме и на русинском језику.

Игор је свој први албум издао у сарадњи са русинским продуцентом Рипганом.

Оно што нам је одмах привукло пажњу је назив овог албума. Разлог због ког су га аутори насловили Опенд мајнд (отворен ум) према Игоровим речима је следећи: „Цео овај пројекат је језички, музички и тематски разноврстан. То му даје ширину због које смо себи дозволили да га назовемо овим именом“, каже Игор.

Као и за сваки успех, тако и за овај, потребно је много труда, воље и љубави према ономе што радите. На само снимање песама и продукцију, овим музичарима било је потребно недељу дана, али су текстови изискивали дужи временски период у свом настајању.

Игор реп музику слуша од средње школе, а овим жели да се бави од тренутка када је, како каже, схватио да је глас у његовој глави прегласан да би га ућуткивао. Такође, сматра да реп музика представља слободу и одраз јединствености. Иако не снима треп музику, врсту репа која је последњих година све популарнија код нас, Игор мисли да је то добар поджанр и додаје: „Треп је јако добар поджанр, ту репери могу да покажу своју swag страну. Мада га у Србији многи раде погрешно. Већина иде на ту неку gangsta dirty south трeп страну, што је мени помало досадно и незанимљиво, мада има добрих иронија момената“.

Још није сигуран са ким би у будућности волео да оствари сарадњу, али оно што он жели је добар продуцент, који зна шта ради са нотама и семпловима у програмима за звук. Шта ће даље радити и који су планови што се тиче ове његове страсти, Игор каже: „Шта се деси – деси се. Можда никад више не снимим песму. Можда почнем да радим треп или неки тврђи звук као днб или дабстеп. А можда сутра наиђем на Снуп Дога и снимимо неку песму која ће да се врти по социјалним мрежама на дан избацивања и никад после тога.”

Оно у шта је сигуран је то да репер који жели да буде добар у ономе што ради, мора бити јединствен. Игор то свакако јесте.

 

Драгана Кокора

Leave a comment